Veće plate zaposlenima u Pošti

Rukovodstvo Pošta Srbije juče je razgovaralo sa predstavnicima sindikata o povećanju zarada

495
Извор: РТВ

Zaposlene Pošte Srbije do kraja godine očekuju nova dostavna vozila i nove uniforme, najavio je juče direktor Zoran Đorđević na sastanku sa predstavnicima sindikata i istakao da je u planu i povećanje zarada radnicima, kako bi se materijalni standard zaposlenih u Pošti podigao na viši nivo.


U ovom trenutku, izvesno je da bi povećanje plata u Pošti Srbije trebalo da se kreće u okvirima povećanja neto novčane mase za zarade od najmanje 9,7 procenata koje je Vlada Srbije predvidela, saopštili su iz Pošta Srbije.

Rukovodstvo Pošta Srbije juče je, u okviru kontinuirane saradnje i dijaloga, razgovaralo sa predstavnicima sindikata o povećanju zarada, ali i o razvojnim projektima i digitalizaciji poslovanja Pošte Srbije.

U konstruktivnoj atmosferi, kako je saopšteno, konstatovano je da će po završetku devetomesečnog obračuna, a na osnovu ostvarenog prihoda i studije izvodljivosti, rukovodstvo predložiti finansijski plan za 2022. godinu, koji će predvideti i rast zarada zaposlenih.

„Rukovodstvo Pošte Srbije kontinuirano radi na ostvarenju glavnog cilja koji smo zacrtali na početku svog mandata – a to je da Pošta bude najbolja kompanija u Srbiji. Rezultati koje smo postigli u proteklih sedam meseci govore da idemo u dobrom pravcu“, izjavio je Đorđević.

Naveo je da se već do kraja godine očekuju nova dostavna vozila i nove uniforme za zaposlene, ali i da je planirano povećanje zarada koje će doprineti poboljšanju materijalnog položaja naših zaposlenih.

„Takođe, intenzivno se radi na realizaciji strateških planova, pa nas očekuju i digitalizacija poštanskih usluga i servisa, kao i reorganizacija poslovanja u cilju razvoja Pošte Srbije, poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i podizanja kvaliteta usluge za građane i privredu Srbije“, izjavio je Đorđević.

Jučerašnjem sastanku sa rukovodstvom Pošte Srbije, piše u saopštenju, prisustvovali su predstavnici Sindikata PTT Srbije, Samostalnog sindikata poštanskih radnika i Sindikata Solidarnost Pošte Srbije.

Najavljeno je da je sledeći sastanak dogovoren nakon usvajanja devetomesečnog izveštaja, a pre donošenja plana poslovanja za 2022. godinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here