Влада ограничила цену шећера и забранила извоз дрва

Привремена забрана извоза ограничена је на 60 дана

180
Foto: 021

Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену и допуњену уредбу којом се ограничава малопродајна цена кристал шећера за сва паковања.


Ограничење цене кристал шећера у паковању од једног килограма остаје 89,99 динара.

Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница се доноси у циљу заштите тржишта, а због наглог скока цена кристал шећера у већим паковањима, имајући у виду да је ограничена само цена паковања од једног килограма.

Због велике разлике у цени повећана је тражња за паковањима од једног килограма и често га нема у малопродајним објектима.

Уредбом се прописује да трговци на велико кристал шећер морају дистрибуирати у трговину на мало у року од 15 дана, саопштила је влада, пренео је Танјуг.

Влада Србије такође је на данашњој седници усвојила одлуку о привременој забрани извоза дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију.

Привремена забрана извоза ограничена је на 60 дана.

Због повећаног извоза у претходним годинама и повећане тражње за овом врстом огрева на светском тржишту, несташица ових сортимената највише се одразила на произвођаче пелета и огревног дрвета, саопштено је из владе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here