Vučić: Ja taj broj neću zvati, ali to je samo jedan poziv i dobićete novac. Pozivam one kojima to ne treba, da pomoć i ne traže

2906

– Moje obećanje biće ispunjeno, svi penzioneri i svi koji primaju socijalnu pomoć, dobiće automatski 100 evra, a oni koji je ne žele, ne moraju da je uzmu, za sve ostale, dovoljno je samo da pozovu jedan broj – rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za ovu izmenu i telefonsko potvrđivanje za one koji hoće pomoć, kako je rekao, „doneli smo jer su se neki bunili“.

– Ja taj broj neću zvati, ali ako je problem da neko pozove… to je samo jedan poziv i dobićete novac. Pozivam one kojima to ne treba, da pomoć i ne traže. Penzionere i one koij primaju socijalnu pomoć nećemo ni da pitamo, a ostali treba samo da pozovu jedan broj – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara zašto obećana novčana pomoć od 100 evra nije obavezna za sve, kako je bilo najavljeno, već građani mogu da se izjasne da li hoće ili neće da preuzmu novac.

On se danas sastao sa ambasadorima zemalja članica EU i potom odražao zajedničku pres konferenciju sa Semom Febricijem, šefom delegacije EU u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 12. aprila da će svakom punoletnom građaninu Srbije biti isplaćeno po 100 evra odmah pošto se ukine vanredno stanje.

Juče je, međutim, ministar finansija Siniša Mali rekao da će ta pomoć automatski biti isplaćena svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć, dok ostali građani koji takođe tu pomoć žele, treba da pozovu određeni broj telefona i da se prijave.

– Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra – rekao je juče ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i dodao da će o tome moći da se izjasne telefonom jer je, kako je rekao, „prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć“.


Možda Vas zanima:

Prijave za 100 evra preko portala Uprave za trezor ili telefonom

Poražavajuće veliki broj žrtava trgovine ljudima

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here