Vučić nije potpisao Zakon o eksproprijaciji, čeka mišljenje pravnog tima

Što se zakona o referendumu tiče, kaže, da ga je potpisao kada se vratio iz Sočija

263
Foto: Tanjug

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas (29.11.) da još nije potpisao zakon o eksproprijaciji, jer čeka mišljenje svog pravnog tima.


– Mislim da nisam potpisao zakon, koji je za neke mnogo važan iako nemaju pojma, prave se naivni – rekao je on odgovarajući na pitanje da li je potpisao zakon o eksproprijaciji i referendumu, preneo je Tanjug.

Što se zakona o referendumu tiče, kaže, da ga je potpisao kada se vratio iz Sočija. Dodao je da još nije potpisao carinske zakone, zakon o porezu na imovinu.

– Čekam mišljenja mog pravnog tima za sutra ili prekosutra, pa ću da vidim – objasnio je on u vezi sa zakonom o eksproprijaciji.

Pristojnu Srbiju pozivam na uzdržanost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, povodom najavljenog protesta zbog napada na bageristu u Šapcu, kako je rekao, pristojnu Srbiju na uzdržanost.

– Kada organizuje većina pristojnih ljudi proteste, moja molba je da budu uzdržani i da nikada ne preduzimaju ono što manjina radi i teroriše manjinu kao što to oni čine većini –  kazao je on. Vučić je, na pitanje da prokomentariše saznanje Tanjuga da tužilaštvo u Šapcu nije tražilo pritvor za lice koje je prebilo bageristu, već mu je omogućilo da se brani sa slobode, podsetio je da je pretučen čovek koji nije kršio nijedan zakon, koji se kretao putem kojim je imao pravo da se kreće.

– Kretao se veoma sporo neugrožavajući nikoga, iako su oni koji su blokirali put time ugrožavali njega i ostale. Nikoga nije povredio, a izubijali su ga. On se nalazi u bolnici, reč je o gospodinu Prokiću. Nalazi se u bolnici, mislim na VMA ili u Kliničkom centru Srbije. Ima teške telesne povrede – objasnio je on.

Vučić je povodom svih ovih događaja konstatovao da se moglo videti kako je rekao, kako za Rokfelerove pare, aludirajući na finansiranje organizatora protesta, Srbi dobijaju batine, prenosi Tanjug.

Objasnio je da tužilaštvo može da traži pritvor ili ne, ali kako će biti suđenje to je druga stvar. Rekao je da se pritvor određuje kada postoji strah od bekstva, vršenja uticaja na svedoke ili ponavljanja dela.

Tužilaštvo, kaže, se verovatno rukovodilo time da ne postoji opasnost uticaja na svedoke jer je počinjeno delo bilo tako očigledno. Svojom odlukom, međutim, dodaje, tužilaštvo je izazvalo bes većine naroda u Srbiji, i ponovo pozvao većinu na uzdržanost.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here