Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru

Stiže nova pomoć, a predlaže se i da se za rođenje deteta dobije po 5000 evra.

1398
Izvor: Tanjug/SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.


Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, umesto još po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih evra. On je dodao da će punoletni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 evra, i koji treba da prime još 30 evra, dobiti dodatnih 20 evra u decembru.

„Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili, a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 evra“, rekao je Vučić.

Za rođenje deteta roditeljima 5.000 evra

Predsednik Srbije je najavio da će Srbija biti najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja.

„Olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece – za prvo, drugo, treće i četvrto dete“, istakao je Vučić, prenosi RTS.

Naveo je da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra.

Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne, jer je stopa nataliteta obrnutno proporceinalna rastu životnog standarda, a naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here