Vučić: Veliki udarac za mafiju i one koji su zbog svojih sprega mislili da mogu da rade šta hoće

399

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je današnje hapšenje nastavak velike i ozbiljne brobe protiv mafije i onih koji su mislili da su jači od države i da mogu da rade šta hoće zbog svojih veza i sprega u državnim sistema.


– Odlična saradnja MUP-a i BIA doveli nas do dobrih rezultata i omogućili da ljudima u Srbiji obezbedimo veću sigurnost. Ovo je težak i važan, ali ozbiljan nastavak velike i odgovorne brobe protiv mafije i onih koji su mislili da su jači od države i da mogu da rade šta hoće zbog svojih veza i sprega, ako hoćete i u državnim sistema – rekao je Vučić.

On je naglasio da je ovo veliki udarac za mafiju.

– Čestitam svima, svima koji znaju da to što su radili nije nimalo jednostavno i da su stvili na kocku i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica štiteći bezbednost Srbije i sve naše dece. Još jednom veliko hvala – rekao je Vučić.

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, uhapšen je rano jutros na Rudniku, a u isto vreme uhapšeno je još 16 pripadnika njegove kriminalne grupe.

Povodom hapšenja Belivuka, na konferenciji u Ministrarstvu unutrašnjih poslova održanoj ranije danas navedeno je da razbijena kriminalna grupa koja je odgovorna za seriju namonstruoznijih zločina, pa možda i poslednjih nekoliko desetina godina.

Konferenciji su, osim ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, prisustvovali i direktor beogradske policije Veselin Milić, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici UKP…

– Mi ćemo dokazati svaku pojedinačnu ulogu i nećemo tolerisati nikakve vidove kriminala bez obzira da li se kriju iza navijačkih grupa. U svakom slučaju uradili smo ono što smo planirali mesecima i završićemo sa svakom kriminalnom grupom, kao i sad ovo – rečeno je danas na konferenciji za medije povodom hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića.

Vučić je danas prisustvovao sednici Vlade Srbije povodom 100 dana rada kabineta Ane Brnabić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here