Вучић: Влада ће ограничити извоз пшенице

„Србија ће трпети последице и нема никакве сумње у то."

235
Izvor: Tanjug/SNS

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија чувати мир и стабилност у региону, и бринути о животима своје деце, и истакао да је Србији потребно да економски расте.


Александар Вучић је у вези са ратом у Украјини за ТВ Курир рекао да је ситуација веома тешка и да се она дешава и нама и да „није само питање притисака“ већ и жеље других да кажу Србији да смо „сувише мали да не бисмо били на њиховој страни, да они не дају да будемо своји“.

Како је рекао „сви мали који не могу да се иживе над великима, тежиће да се иживе над малим, над Србијом“- преноси РТС.

Додао је да му је француски председник Емануел Макрон рекао да „Украјина неће бити пре Србије у Европској унији“.

Председник је рекао да Срби воле да се изјашњавају и буду питани, „али је некад важно да се померимо“ и упозорио да ће у будућности бити тешких одлука јер „долази теже време не нашом кривицом“.

Рекао је да је Мађарска већ забранила извоз пшенице и да ће током следеће недеље и Влада Србије донети такву одлуку и да ће само уз њену дозволу пшеница моћи да буде извезена.

Вучић је додао да Србија не може да увезе кокс из Украјине за железару и гвожђе из Русије и да то ствара проблеме, као и да је цена нафте 116 долара по барелу, а да људи не разумеју да се све брутално променило у свету.

Рекао је да је најављена највећа несташница брашна и пшенице у свету, али да ће бити довољно пшенице и брашна за Србију и да људи не треба да брину за то.

Навео је да „нико није лажов да обмањује људе“, али млека у праху нема довољно, као ни палминог уља, а да је пасуља увезено колико треба, као и грашка.

Истакао је да је очување мира од кључног значаја и да не жели да иједној мајци буде враћен син у ковчегу док је он председник Србије.

Говорећи о „претњама из региона“, рекао је да ћути јер жели да сачува мир.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here