Koja je sudbina „Nedeljnih novina“?

1233

„Nedeljene novine“ iz Bačke Palanke izlaze i nakon raskida privatizacije

Nakon što je Ministarstvo privrede u oktobru prethodne godine poništilo privatizaciju lokalnog lista „Nedeljne novine“ iz Bačke Palanke koje su bile u vlasništvu Milojka Pavlovića, ovaj mediji nastavio je da izlazi.

„Od kada je raskinuta privatizacija radimo u teškim uslovima. Finansiramo se od oglasa i prodaje lista. Zarada lista u toku meseca je na nivou tri minimalca“, rekla je o UNS-u urednica lista „Nedeljne novine“ Nada Dedijer.

Ona ističe da ne zna šta će dalje biti sa sudbinom ‘Nedeljnih novina’.Сродна слика

„Hoćemo li biti ponovo prodati ili će kapital pripasti zaposlenima, to ćemo videti. Čekamo šta će Ministarstvo privrede odlučiti“, kaže Dedijer.

Ona objašnjava da je nakon raskida privatizacije ovaj list napustilo pet zaposlenih, a ostalo tri, od koji je samo jedan novinar.


„Nakon što je novi vlasnik Milojko Pavlović kupio list, doveo je novinare sa radija i televizije i oni su radili honorarno. Kad im je ugovor istekao i kada je raskinuta privatizacija, oni su otišli. Danas jedan novinar treba da pokrije sve vesti iz opštine. Zbog nedostatka zaposlenih i finansijskih sredstava, preuzimamo vesti sa interneta kako bismo pokrili sve novosti iz Bačke Palanke“, kaže Dedijer.

Nada Dedijer rekla je UNS-u da je nakon privatizacije otišla iz lista i uzela otpremninu, ali da i dalje volonterski pomaže ovom lokalnom listu u uređivanju novih izdanja.


„Nedeljne novine“ izlaze već pet decenija, danas priređuju sadržaje, osim na srpskom, na mađarskom i slovačkom jeziku i prodaju se, kako kaže Dedijer, u 2.300 primeraka.

Novog vlasnika Milojka Pavlovića ovaj list je dobio u septembru 2015. godine, kada je on na javnom nadmetanju ponudio najvišu cenu – 34.000 evra. Prethodne godine Ministarstvo privrede je raskinulo privatizaciju, jer vlasnik nije poštovao kupoprodajni ugovor.

Pogledajte prilog Televizije K25 o Nedeljnim novinama:

https://youtu.be/cA7NlARj2_A

Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here