Sve je spremno za početak grejne sezone u Bačkoj Palanci

Da li će grejna sezona ove godine početi ranije?

1039

BAČKA PALANKA: Grejna sezona u Bačkoj Palanci zvanično počinje 15. oktobra, a iz bačkopalanačke toplane kažu da je sve spremno za početak sezone.

„Upravo danas smo radili tople probe, do danas smo punili sisteme, otklanjali sve kvarove za koje smo znali da postoje“, – kaže za BaP vesti Vladimir Žilaji, rukovodilac toplane.

On dodaje da građani uvek mogu i trebali bi da prijave svaki nedostatak na svojim grejnim telima.

„Mi u ovom trenutku ne ulazimo u to da li su pojedini radijatori progrejali ili ne, to je u nadležnosti naših kupaca, međutim i ako imaju problem, svakako da treba da nam prijave kako bismo ih uputili na koji način to da reše. Važno je da građani znaju da su unutrašnje instalacije centralnog grejanja u vlasništvu naših kupaca i otklanjanje kvarova na tim instalacijama je u njihovoj nadležnosti. Naravno, mi im uvek preporučujemo da te kvarove otklanjaju u saradnji sa nama i da mrežu ne diraju bez našeg znanja“, istakao je naš sagovornik.

Grejna sezona može da počne i ranije, a uslov za tako nešto je da tri dana uzastopno temperatura izmerena u devet sati uveče bude niža od 12 stepeni.

„Prema prognozama koje imamo mi mislimo da pre 15. nećemo početi sa grejanjem“, istakao je Žilaji.

Toplane u opštini greju dva mesta – Bačku Palanku i Čelarevo. U Bačkoj Palanci blok Partizan sa svim ostalim objektima koji su priključeni – škole, poslovni prostor kao i uži centar Bačke Palanke, a u Čelarevu u bloku Mali Ritić postoji sedam podstanica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here