Агонија се наставља – Новак ипак враћен у озлоглашени имиграциони хотел

Коначно суђење заказано је за суботу од 23.30 по српском времену

193
Foto: Al Bello/Getty Images

Новак Ђоковић којем је у Аустралији по други пут поништена виза, враћен је у притвор у озлоглашени имиграциони хотел, у којем ће бити до доношења коначне одлуке о депортацији или дозволе да учествује на првом Гренд слему у сезони.


Иако је претходни дан било најављено да се светски број један неће враћати у хотел Парк у Мелбурну где су очајни услови, то се на крају ипак догодило.

На суђењу пред Федералним судом које је одржано иза поноћи по нашем времену Новакови адвокати су затражили да одлуку донесе панел судија, односно трочлано судско веће, што би значило да одлука буде правоснажна, али држава Аустралија то није прихватила, па ће коначну реч о томе донети судија Дејвид О’ Калахан.

Сведоци који су се затекли на лицу места, Ђоковић је око 15.30 по локалном, односно око пола шест по нашем времену, у возилу аустралијске пограничне полиције поново стигао у имиграциони притвор.

Подсетимо, Новак Ђоковић је претходно у озлоглашеном хотелу у којем ни прозор не може да се отвори и у којем удишете устајао ваздух, провео четири дана, а сада га чека још један.

Новинарска локалног портала „Ејџ“ Марта Паскуал која је видела Новака по доласку у хотел Парк, навела је у извештају да је светски број један деловао смирено и сталожено, да се појавио у белој тренерци и џемперу, као и да је има маску на лицу.

Случај Новака Ђоковића којем је министар за имиграције у петак поништио визу, искористивши дискреционо право, пребачен је са Федералног окружног, на Федерални суд, а уместо судије Ентонија Келија, случај је доспео у руке Дејвида О’ Калахана.

Коначно суђење заказано је за суботу од 23.30 по српском времену.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here