Борбе у Украјини се настављају – експлозије у Лавову

До сада страдало више од 700 цивила

121

КИЈЕВ,МОСКВА – Сукоб у Украјини ушао је у 23. дан. Уједињене нације саопштиле да је од почетка сукоба у Украјини погинуло више од 700 цивила. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган понудио је, у разговору са руским председником Владимиром Путином, да буде домаћин преговора са украјинским председником Володимиром Зеленским.


У саопштењу Ердогановог кабинета се наводи да је Ердоган рекао Путину да би за договор на одређена питања могао да буде неопходан састанак лидера.

На захтев Велике Британије, САД, Француске, Албаније, Ирске и Норвешке одржан је хитан састанак Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији о Украјини.

Заменица генералног секретара УН за политичка питања Розмери Дикарло је у обраћању Савету безбедности рекла да је од почетка рата у Украјини погинуло више од 700 цивила, од чега 52 детета и напоменула да је стварни број вероватно много већи. Није навела ко је одговоран за жртве.

Градоначелник Лавова: Неколико ракета погодило фабрику за попоравку авиона, нема жртава

Неколико ракета погодило је јутрос фабрику за попоравку авиона у западном украјинском граду Лавову, саопштио је градоначелник Андриј Садовиј.

Страдао спасилац у експлозији у Харкову

Један спасилац је страдао у Харкову услед повреда задобијених од експлозије, јавља британски лист „Гардијан“.

Украјински званичници наводе да хитне службе тренутно раде на сузбијању пожара у једном од највећих тржних центара у Харкову.

ДНР: Русија успоставила зону забране лета над Донбасом

Русија је успоставила зону забране летова изнад украјинског региона Донбаса, саопштио је данас неименовани званичник из самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР), а преноси агенција Интерфакс.

Аустралија и Јапан увели додатне санкције Русији

Аустралија и Јапан увели су данас нове санкције руским појединцима, банкама и владиним организацијама.

Градоначелник: Није погођен аеродром у Лавову

Аеродром у Лавову није погођен, већ оближња зграда, саопштио је данас градоначелник тог западног украјинског града Андриј Садовиј.

У Швајвцарским банкама заробљено 200 милијарди швајцарских франака руских клијената

Швајцарске банке, цењене због своје тајности рачуна и сигурности, изнеле су ретку процену средстава која су код њих депоновали руски клијенти.

Путин:Сви постављени задаци биће успешно решени

Руски председник Владимир Путин је у обраћању на састанку о мерама за социо-економску подршку руским регионима, поручио да је на почетку операције у Донбасу од кијевских власти разним каналима затражено да не започињу борбена дејства, већ да једноставно повуку своје трупе из Донбаса како би се избегло бесмислено крвопролиће.

Небензја: Нема руских трупа у Чернихиву

Руски изасланик при УН Василиј Небензја рекао је да су инциденти у украјинском граду Чернихиву, за које се окривљује Русија, резултат неселективног дељења оружја, односно да руске трупе нису ушле у тај град, преноси ТАС С.

Бајден и Си данас о Украјини и тржишној конкуренцији

Амерички председник Џозеф Бајден разговараће данас са кинеским председником Си Ђинпингом о тржишној конкуренцији и рату у Украјини, најавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

Експлозије у Лавову, облак дима над градом

Најмање три експлозије одјекнуле су јутрос у украјинском граду Лавову, јавља украјинска телевизија 24.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here