Deset članova jedne porodice poginulo u bombardovanju Gaze

Osmoro dece i dve žene poginuli su u trospratnoj zgradi

124
Foto:EFE/MOHAMMED SABER

U izraelskom udaru na zapadni deo pojasa Gaze jutros je ubijeno 10 članova jedne porodice, uglavnom dece, saopštila je palestinska hitna pomoć.


Kako je navedeno, osmoro dece i dve žene poginuli su u trospratnoj zgradi u izbegličkom logoru Al Šati, preneo je Frans pres.

Asošiejted pres ocenjuje da je to najsmrtonosniji pojedinačni udar od ponedeljka uveče, kada su počeli najnoviji sukobi izraelske vojske i ekstremističkog Hamasa na vlasti u Gazi.

Said Alghul koji živi u blizini rekao je da su izraelski borbeni avioni bombardovali kuću sa najmanje tri bombe, a da nisu unapred upozorili stanare.

Spasioci su koristili buldožer da uklone ruševine u potrazi za preživelima. Ubrzo potom Hamas je ispalio rakete na jug Izraela u odgovoru na vazdušni udar.

Obe strane nastoje da steknu prednost dok jačaju nastojanja za postizanje prekida vatre.

U pojasu Gaze je od tada poginulo najmanje 126 ljudi, uključujući 31 dete i 20 žena, a 950 ih je ranjeno.

U Izraelu je poginulo devetoro, uključujući šestogodišnjeg dečaka. Na izraelsku teritoriju je ispaljeno više od 2.000 raketa i više od 560 ljudi je ranjeno.

Izraelska vojska je saopštila da je protekle noći izvela pet udara na pojas Gaze.

U vojnom saopštenju je navedeno da je jedan od ciljeva bio štab komandira bezbednosnih snaga Hamasa Tafika Abu Naima, te nekoliko lokacija odakle se ispaljuju rakete na severu i jugu i zgrade Hamasove vojne obaveštajne službe.


Pogledaj: Krizni štab odlučio: Popuštanje mera

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here