Direktor bolnice u Vuhanu preminuo od korona virusa

626
Foto: Beta/AP/Achmad Ibrahim

Šef vodeće bolnice u kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije korona virusa, preminuo je u utorak od bolesti prouzrokovane tim virusom, objavila je državna televizija, prenosi Rojters.


Liju Žiming, direktor bolnice Vuhan Vučang, umro je u 10,30 sati ujutro po lokalnom vremenu kao drugi istaknuti kineski lekar koji je podlegao virusu, prenosi portal Hina.

Ranije ovog meseca, kako se navodi, milioni u Kini oplakivali su smrt Li Venlijanga, lekara koji je prethodno bio ukoren zbog izdavanja ranog upozorenja o korona virusu.

Hina piše i da se desetine hiljada medicinskih radnika borilo protiv širenja virusa za koji se veruje da se prvi put pojavio na pijaci morske hrane u Vuhanu, glavnom gradu centralne provincije Hubej.

[wonderplugin_slider id=67]

 

„Kao i u slučaju Lijeve smrti, na kineskom internetu u ponedeljak uveče vladala je zbrka u vezi zdravstvenog stanja direktora bolnice. Komunističko propagandno odeljenje Komisije za zdravstvo provincije Hubej je u ponedeljak uveče na društvenim mrežama objavio je da je Liju umro. Ali, u sledećoj objavi je pisalo da je živ“, navodi Hina.

Naknadno nisu objavili nijednu poruku otkad je državna televizija u utorak ujutru objavila Lijuovu smrt.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here