Haos na ulasku u Grčku. Grci još ne otvaraju granice sa S. Makedonijom?

594
foto: Blic, Youtube

Novi problemi za sve građane Srbije koji se spremaju da krenu u Grčku na more. Vest da je Severna Makedonija otvorila od danas svoje granice obradovala je mnogobrojne srpske turiste, ali je problem što je neizvesno da li će Grci večeras u 23.00, pored prelaza ka Bugarskoj, otvoriti i Evzoni, na granici sa Severnom Makedonijom.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dve faze.

– Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Severnoj Makedoniji – rekao je Teoharis, a prenosi grčka TV Skaj.

Da se nešto “kuva”, odnosno da je neizvesno da li će srpski turisti koji krenu preko Severne Makedonije moći od večeras da ulaze u Grčku, potvrdio je i Aleksandar Seničić, direktor JUTA (Nacionalna asocijacija turističkih agencija).

– Nezvanična informacija za Grčku je da će otvoriti granice za naše turiste, a za Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni. Za sada nema protokola za zadržavanje duže od pet sati u Makedoniji, a verujem da neće biti problem ako tih pet sati istekne dok smo već u redu na graničnom prelazu. Očekujemo da danas, evantualno sutra, imamo sve detalje – rekao je Seničić za TV Pink.


Pročitajte još: Uskoro na robi u radnjama novi žig – „čuvarkuća“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here