Hapšenja sveštenika širom Crne Gore

349
foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

Crnogorska policija ušla je sinoć u Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a prema portalu IN4S pokušala je da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina, ali su ih u tome omeli okupljeni građani.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

„Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe“, kazao je podgorički paroh Predrag Šćepanović, prenosi portal IN4S.

Nijedan drugi podgorički medij nije objavio ovu informaciju.

Kako navodi portal, u Budvi je nakon litije priveden otac Boris Radović.

Dodaje se i da su u Pljevljima na razgovor u policiju pozvani protojerej Saša Janjić i profesor Bojan Strunjaš, a nakon održanog molebana.


Pročitajte i: 7 filmova koji su bili zabranjeni u bivšoj Jugoslaviji


U više crnogorskog gradova večeras su održane litije u znak protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je krajem 2019. godine usvojen u crnogorskoj skupštini.

Policija: Sveštenici pozvani zbog kršenja mera

Uprava crnogorske policije saopštila je večeras da je pozvala više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo više od 200 građana.

„Sveštenici su pozvani da daju izjave na okolnosti javnih okupljanja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti“, rečeno je u Upravi policije, prenosi podgorički portal CdM.

Kako se navodi, izjave će dati oni sveštenici koji su prijavili skupove.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here