Јапан развија вакцину која доживотно штити од ковида

У року од седам дана ствара веома моћна антитела

226
Фото: Canva

ТОКИО: Јапански научници у Токију на путу су да развију антиковид вакцину „из снова” која пружа доживотну заштиту од смртоносног вируса, пише дневник “Јапан Тимес“.


У Јапану већ неко време је у току рад научника који настоје да развију револуционарну вакцину која ће гарантовати доживотну заштиту од корона вируса, пише токијски дневник, преноси Танјуг.

У разговору са новинаром овог најстаријег токијског дневника на енглеском језику, професор Мичинори Кохара је испричао да је већ на почетку 2020. године почео да размишља о вакцини која би помогла да се потпуно искорени корона вирус. Професор Кохара каже да је рад на овој вакцини почео већ у априлу исте године, односно на самом почетку пандемије корона вируса.

Уколико рад јапанског научног тима буде успешан, они ће свету моћи да понуде вакцину која у року од седам дана после инокулације у организму ствара веома моћна антитела која пружају дугорочну заштиту.

Јапанска фармацеутска компанија Нобелпхарма Цо. биће задужена за спровођење прве и друге фазе клиничких испитивања ове вакцине до почетка 2023. године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here