Москва упозорава на ризик од рата САД и Русије

Украјинска криза - 45. дан

362
Фото: Pixabay

КИЈЕВ, МОСКВА – Рат у Украјини ушао је у 45. дан. Најмање 50 људи, укључујући петоро деце, погинуло је јуче у нападу на железничку станицу у Краматорску, на истоку Украјине. Руско министарство одбране негирало је да су руске снаге одговорне за ракетни напад на Краматорск. Штаб територијалне одбране самопроглашене Доњецке народне републике (ДНР) је саопштио да су напад извеле украјинске трупе ракетама „Точка-У“.


Руски ловци уништили украјинске радаре и ракетне системе

Борбени ловачки авиони типа Сухој СУ-30СМ и СУ-35 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су украјинске ракетне систем Бук-М1, саопштило је данас министарство одбране Руске Федерације.

Украјина тврди да су у Макариву нађена 132 тела

У украјинском граду Макариву пронађена су 132 тела грађанина које су погубиле руске снаге, изјавио је градоначелник тог града Вадим Токар.

Данас 10 коридора за евакуацију цивила

Украјина је саопштила да ће данас бити отворено 10 хуманитарних коридора како би се евакуисали блокирани цивили, али је наглашено да они који покушавају да оду из опкољеног јужног града Мариупоља морају да користе искључиво приватна возила, преноси Ројтерс.

Украјина тражи процедуру за суспензију чланства Русије у ОЕБС-у

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба позвао је на успостављање процедуре за суспензију чланства Русије у ОЕБС-у.

Москва: Ризик од директне војне конфронтације САД и Русије

Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов упозорио је да помоћ у оружју коју западне земље пружају Украјини само погоршава сукоб и потенцијално може да доведе до директног сукоба САД и Русије.

Амерички ракетни систем Патриот долази у Словачку

САД шаљу батерију Патриот у Словачку, након што је Украјина од Братиславе добила противваздушни систем С-300, преноси америчка телевизија Еј-Би-Си (АБЦ) њуз.

Зеленски: Упитник за приступање ЕУ ћемо попунити за недељу дана

Председник Украјине Володимир Зеленски изразио је уверење да ће украјинска влада у року од недељу дана припремити одговоре на упитник предвиђен процедуром за приступање Европској унији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here