Наставак преговора у Истанбулу, у предграђу Кијева експлозије

Холандија, Белгија, Ирска и Чешка протерале четрдесет троје руских дипломата

92
Фото: Pixabay

Тридесет пети дан рата у Украјини. Опипљив напредак у преговорима две стране у Истанбулу. Руска војска обавезала се да радикално смањи борбена дејства код Кијева и Чернигова. Украјина предложила усвајање неутралног статуса у замену за безбедносне гаранције.


Стејт департмент скептичан према намерама Москве. Холандија, Белгија, Ирска и Чешка протерале четрдесет троје руских дипломата.

Лавров и Ван: Контрапродуктивне нелегалне санкције против Русије

Министри спољних послова Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји, током данашњих разговора у Пекингу, указали су на контрапродуктивну природу нелегитимних једностраних санкција које су Русији увеле САД и њени савезници, саопштило је руско министарства спољних послова.

Украјина: Русија попуњава трупе из база у Грузији

Како би попунила своје јединице у Украјини, Русија премешта трупе из база у Грузији, тврди генералштаб украјинске војске.

Би-Би-Си: Експлозије недалеко од Кијева

У близини Кијева јутрос су поново одјекивале експлозије, јавља Би-Би-Си. Британски јавни сервис наводи да је дан у главном граду Украјине почео сиренама за узбуну, након чега су се чуле гласне експлозије из правца предграђа.

Руски амбасадор позива САД да се врате нуклеарном дијалогу без политике

Москва позива Вашингтон да се врате неполитизованом, професионалном дијалогу о нуклеарној безбедности, поручио је данас руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

УН: Због рата у Украјини цена хране глобално расте

Рат у Украјини ће имати глобални утицај „већи од свега што смо видели од Другог светског рата“ и нанеће штету светској безбедности хране, јер се многи украјински пољопривредници, уместо да производе значајну количину пшенице за свет, сада боре против Русије, изјавио је директор Светског програма за храну УН (WFP) Дејвид Бизли.

Украјинске снаге испалиле ракету „Точка У“ на Луганск

Украјинске снаге испалиле су током напада на град Севернодоњецк ракету из ракетног система „Точка У“ на Луганск, саопштило је данас представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Више од 10 милиона избеглих и расељених у Украјини

Више од 10 милиона Украјинаца, укључујући више од половине деце у Украјини, напустило је своје домове од почетка сукоба у тој земљи, изјавила је представница Уједињених нација за хуманитарна питања, обраћајући се Савету безбедности УН.

УН: У Мариупољу би могло да буде на хиљаде цивилних жртава

Шефица мисије Уједињених нација за људска права у Украјини Матилда Богнер изјавила је да би у Мариупољу могло да буде на хиљаде цивилних жртава од почетка бомбардовања тог града.

Број погинулих у Николајеву порастао на 12, рањене 33 особе

Број погинулих у ракетном нападу на седиште регионалне управе у граду Николајев на југу Украјине, порастао је на 12, док су 33 особе повређене, саопштиле су данас хитне службе.

Украјина: Руско повлачење са севера има за циљ обману

Руско повлачење са севера Украјине је само ротација трупа са циљем обмане, тврди украјинска војска, преноси Гардијан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here