Настављају се преговори Москве и Кијева, ЕУ тврди да се неће војно мешати у Украјини

240
Harkov - Ukrajina; Izvor: EPA (SERGEY DOLZHENKO)

Осамнаести дан рата у Украјини. Москва и Кијев настављају преговоре путем видео-везе, каже портпарол Кремља. Олаф Шолц и Емануел Макрон позвали Владимира Путина на моментални прекид ватре. Председник Украјине Володимир Зеленски предложио премијеру Израела Нафталију Бенету да се преговори одрже у Јерусалиму.


Око 2.000 људи евакуисано из Кијевске области, саопштила украјинска Државна служба за ванредне ситуације. Украјинске снаге гранатирале руски теретни цивилни брод у Азовском мору, тврди руски Истражни комитет.

Украјинске трупе не пуштају цивиле, користе их као живи штит

Портпарол Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) Иван Филипоненко, изјавио је данас да украјинске трупе не пуштају цивиле из насеља Рубежно, Северодоњецк и Лисичанск, већ их, како тврди, користе као живи штит.

Канцеларија Зеленског: Москва и Кијев иду ка компромису

Москва и Кијев се приближавају компромису у преговорима, рекао је за „Комерсант“ Михаил Подољак, саветник шефа кабинета председника Украјине.

Трамп: Криза у Украјини би могла да доведе до Трећег светског рата

Украјинска криза би могла да доведе до Трећег светског рата, изјавио је бивши председник САД Доналд Трамп присталицама у Јужној Каролини.

Шмигал: Украјина има довољно залиха хране за неколико месеци

Украјина има довољно залиха хране за наредних неколико месеци, изјавио је данас украјински премијер Денис Шмигал.

Руске снаге гађале украјинску војну базу близу Пољске

Руске снаге извеле су ваздушни удар на украјинску војну базу Јаворив на западу земље, у близини границе са Пољском, саопштили су локални званичници.

МО Украјине: Седморо погинулих бежали ван зеленог коридора

Седморо жена и деце за које је обавештајна служба Украјине раније тврдила да су погинули у суботњем нападу руских снага на конвој цивила који су напуштали село у Кијевској области, нису се кретали у договореном коридору за евакуацију, као што се иницијално мислило, саопштило је украјинско министарство одбране.

Украјинске снаге гађале болницу у Волновахи, 6 погинулих

Украјинске снаге су гађале вишецевним бацачима „Град“ болницу са пацијентима приликом повлачења из Волновахе, на југоистоку Украјине, а том приликом погинуло је најмање шест цивила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here