Настављене борбе, данас преговори у Истанбулу

Зеленски љут на Европу што Русији не уводи нафтни ембарго

100
Фото: Pixabay

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм Украјине рано јутрос, док се украјински и руски преговарачи спремају за директне разговоре у Турској на којима Кијев тражи прекид ватре без угрожавања територије или суверенитета, преноси Ројтерс.


Преговори руске и украјинске делегације у Истанбулу почеће данас у 9:30 часова, саопштено је из кабинета турског председника. Како се наводи у саопштењу, преговори ће бити одржани у Палати Долмабахче, преноси ТАС С.

„Састанак ће бити одржан иза затворених врата“, додаје се у саопштењу.

Украјина: Ракетни напад на Љуботин, куће сравњене са земљом

Руске оружане снаге извеле су ракетни напад на град Љуботин на североистоку Харковске области, саопштили су украјински званичници.

ДНР: Украјинске снаге гранатирале Доњецк забрањеним оружјем

Украјинске снаге јутрос су гранатирале Петровски округ Доњецка, испаливши осам граната калибра 122 милиметара, које су забрањене Минским споразумима, саопштило је представништво самопроглашене Доњецке Народне Репулике (ДНР) у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Украјина и САД не очекују напредак у преговорима

Украјина и САД имају мало наде за напредак на првим директним преговорима између две стране, након више од две недеље, иако је изгледало да је руска инвазија заустављена на неколико фронтова, наводи британска агенција.

Песков: Русија неће употребити нуклеарно оружје због Украјине

Русија ће прибегнути нуклеарном оружју само у случају да јој буде угрожено „постојање“, а никако због исхода тренутног сукоба са Украјином, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Зеленски љут на Европу што Русији не уводи нафтни ембарго: Зар ово до сад није довољно?

Украјински председник Володимир Зеленскијон позвао је државе Запада да хитно пооштре санкције Русији, и уведу ембарго на нафту, како би спречиле Москву да ескалира своју војну операцију против његове земље.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here