Новак ће се жалити, какве су му шансе?

У случају да адвокатски тим Новака Ђоковића брзо реагује, све би могло да буде окончано до недеље

257
AP Photo / Luca Bruno

Новак Ђоковић и његов адвокатски тим сасвим сигурно ће упутити жалбу након што је министар за имиграције у аустралијској влади, Алекс Хок искористио дискреционо право и поништио визу српском асу.


Овим поводом огласила се др Џанина Бауи, иначе професорка на Универзитету Јужног Велса у Сиднеју, која је поручила да Новак Ђоковић може да тражи да суд додатно погледа и преиспита одлуку министра Хока.

„У случају да не дође до неке грешке у правном процесу, шансе Новака Ђоковића да му буде усвојена жалба на одлуку министра Алекса Хока, су јако мале“, истакла је Бауи.

Уколико дође до жалбе, процес ће поново бити поверен судији Ентонију Келију, који је подсетимо, првобитно пресудио у корист светског броја један.

У случају да адвокатски тим Новака Ђоковића брзо реагује, све би могло да буде окончано до недеље и ако одлука буде позитивна по њега, могао би од понедељка да се нађе на Аустралијан опену где би напао јубиларну десету титулу, а рекордни 21. Гренд слем трофеј.

Новакови адвокати били су спремни на овакав сценарио и одлично знају шта ће навести у жалби. Документе су добили око осам часова ујутру, по српском времену (18 по аустралијском). Наводно, захтеваће да суђење поново буде преношено уживо, путем „livestream“. Оно што је најбитније, јесте да ће тражити да све буде обављено по убрзаном поступку, тачније да буде скраћено време за писмене поднеске и усмене доказе.

То је управо из разлога да читав случај добије епилог до недеље, како би Новак Ђоковић у понедељак могао да игра на Аустралијан опену.

Наравно, уколико жалба буде одбијена, први тенисер света биће депортован из Аустралије.

Ђоковићу поново одбијена виза – спрема се жалба!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here