Прво обраћање Путина од петка: Поздрављам хероизам руских снага

481

Руски председник Владимир Путин обратио се кратко јавности и поздравио „хероизам руских снага у Украјини“.


Ово је његово прво јавно обраћање од петка, пише Гардијан. Путин је назвао руске акције у Украјини „специјалном операцијом за пружање помоћи народним републикама Донбаса“ и поздравио „херојство“ руских специјалних снага које се боре у Украјини, пренео је АФП.

Путин се, иначе, захвалио Снагама за специјалне операције (СОФ) за војну дужност коју обављају у Украјини, наводи се у саопштењу на сајту Кремља.
„Желим да се захвалим команди, припадницима Снага за специјалне операције, ветеранима, на верности, беспрекорној служби у име народа Русије и наше велике отаџбине“, рекао је руски лидер, преносе РИА Новости. Он је подсетио да је руска војска више пута доказала спремност да делује што ефикасније и компетентније у најтежим условима, да решава најтеже и најодговорније задатке.

Дан Снага за специјалне операције у Русији обележава се 27. фебруара, од 2015. године.

Како су пренеле РИА новости, руска делегација наводно је стигла у Белорусију на разговоре са Украјинцима, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков. Како је рекао, у делегацији се налазе представници Министарства спољних послова, Министарства одбране и других институција, укључујући и председникову администрацију.

„Бићемо спремни да почнемо са овим преговорима у Гомелу“, рекао је он. Белоруско министарство изјавило је да је припремило све што је потребно за сусрет, пренео је Гардијан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here