Руска војска стигла до Херсона, Украјина потврдила смрт 70 војника

186
Фото: Pixabay

Делегације Украјине и Русије завршиле су у понедељак преговоре на украјинско-белоруској граници. Украјински званичници су потврдили да је најмање 70 војника погинуло у руском артиљеријском нападу на војну базу у Украјини, јавио је данас Би-Би-Си (ББЦ). Руска војска стигла је до украјинског града Херсона, на југу земље и северно од полуострва Крим, изјавио је касно синоћ градоначелник Игор Колихајев.


Руска војска стигла до Херсона, на југу Украјине

Руска војска стигла је до украјинског града Херсона, на југу земље и северно од полуострва Крим, изјавио је касно синоћ градоначелник Игор Колихајев.

„На прилазима Херсону руска војска је поставила контролне пунктове“, навео је на Фејсбуку Колихајев.

Он је додао да је тешко предвити како ће се ситуација развијати. Градоначеник је навео и да „Херсон остаје украјински“ и да „пружа отпор“.

Украјински званичници: Најмање 70 војника погинуло у руском артиљеријском нападу на војну базу

Украјински званичници су потврдили да је најмање 70 војника погинуло у руском артиљеријском нападу на војну базу у Украјини, јавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Напад се догодио у недељу у Охтирки, у Сумској области која је тренутно под опсадом руских снага. Украјински парламент је на Твитеру одао почаст војницима. Сумска област се налази на североистоку Украјине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here