Руска војска уништила велику количину западне војне технике

Ликвидирано 280 националиста

503
Фото: Бета/АП

У области железничке станице Богодухов у Харковској области Украјине уништена је велика количина војне технике коју су Кијеву послале САД и европске земље, рекао је данас портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.


„У области железничке станице Богодухов у Харсковској области уништена је велика количина војне технике која је испоручена из САД и европских земаља. У нападима је ликвидирано до 280 националиста, а уништено је 48 јединица наоружања и војне технике”, рекао је Конашенков новинарима, јавља Спутњик.

Према његовим речима, руска авијација је током ноћи погодила 18 војних објеката у Украјини, међу којима су два управљачка пункта у области Сковородниково у Харковској области, пет области окупљања војске и војне технике и три складишта муниције и горива у области насеља Дачно у Одеској области.

Ракетне снаге погодиле су 44 управљачка пункта и 196 упоришта украјинске војске и области у окупљања војника и војне технике.

Игор Конашенков је додао да су изнад града Изјума пресретнуте три украјинске балистичке ракете „Точка-У” и девет пројектила испаљених из вишецевних бацача „Смерч”, као и да су током ноћи руски противваздушни системи оборили 13 украјинских беспилотних летелица.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here