Sastanak u Vašingtonu – Zvanično određeni datum i dnevni red sastanka

159
Foto: Pixabay

Sastanak predstavnika Кosova i Srbije u Beloj kući u Vašingtonu zvanično je zakazan za 4. septembar, javila je Кoha.


Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Uliot rekao je da je savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen pozvao lidere Srbije i Кosova u Vašington 4. septembra.

„Razgovori su zbog dnevnog reda odloženi za dva dana. Sjedinjene Američke Države se nadaju tim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem“, naveo je Uliot.

Prema njegovim rečima, taj sastanak će unaprediti ekonomska pitanja Кosova i Srbije, preneo je Кosovo onlajn.

 

„Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u unapređivanju mirovnog procesa“, poručio je Uliot.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će se predstavnici Srbije i Кosova u Vašingtonu najverovatnije sastati 3. i 4. septembra, zato što „postoje naznake“ da će „u slučaju da se desi nešto važno“, na sastanak doći i predsednik SAD Donald Tramp.

„Pregovore o svim ključnim pitanjima o normalizaciji, ne o priznanju, vodimo pod okriljem Brisela, a ovo mora da bude nešto drugo“, rekao je Vučić na TV Prva.

Prvi sastanak predstavnika Кosova i Srbije u Vašingtonu bio je zakazan za 27. jun, ali otkazan je nakon optužnice Specijalnog suda protiv predsednika Кosova Hašima Tačija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here