Серија експлозија у Кијеву и околини, током дана хуманитарни коридори за цивиле

172
Извор: EPA-EFE/STRINGER

КИЈЕВ, МОСКВА, ВАШИНГТОН – После делимично успешне евакуације цивила путем хуманитарних коридора из неколико украјинских градова, руска страна је најавила да ће их поново отворити у среду пре подне. Из Маријупоља и даље није успела евакуација цивила а хуманитарна ситуација у том граду је све лошија. САД су донеле одлуку да потпуно забране увоз руске нафте и гаса. Пољска влада је саопштила да је спремна да уступи своје мигове-29 за Украјину али посредно преко Вашингтона и у замену за авионе Ф-16.

Избеглица из Украјине настављају да пристижуу Пољску, Мађарску, Румунију и друге европске земље док се из градова које је окружила руска војска организују хуманитарни коридори како би цивили могли да изађу.

Операција руске војске се и даље наставља, саопштавају војни извори. Пољска је изразила спремност да уступи авионе „миг-29″америчкој војсци које су тражили за Украјинце у замену за авионе Ф-16.

САД су донеле одлуку о потпуној забрани увоза руске нафте и гаса док је из Лондона најављено да ће то учинити до краја године.

Више компанија попут „Старбакса“, „Мекдоналдса“, „Пепсија“, „Кока-Коле“ и других најавили су да прекидају са радом на руском тржишту.

Москва: Украјина спремала војну операцију у Донбасу у марту

Руско Министарство одбране саопштило је данас да је добило тајна документа која потврђују да је Украјина припремала војну операцију у Донбасу у марту.

Серија експлозија у Кијеву и околини

Рано јутрос у Кијеву и околним подручјима су се поново чуле експлозије, јавља ББЦ.

Лавров отпутовао у Анталију на састанак са Кулебом

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров отпутова је у турску Анталију, где ће сутра имати састанак са украјинским колегом Дмитријем Кулебом, саопштила је портпаролка руског МИП-а Марија Захарова, преноси Спутњик.

САД одбиле понуду Пољске да пошаље мигове у америчку базу

САД су одбиле понуду савезнице из НАТО Пољске да пребаци своје борбене авионе руске производње МиГ-29 у америчку базу у Немачкој, како би се попуниле украјинске ваздушне снаге у одбрани од руске инвазије.

Руске снаге у Запорожју откриле велику количину оружја

Војници руске Националне гарде су након преузимања контроле над нуклеарном електраном Запорожје, у њој открили велику количину оружја, поред осталог и на блоковима за напајање, изјавио је представник гарде.

Кијев: Успешно окончане две евакуације из Сумија

Обе фазе евакуације града Сумија на североистоку Украјине успешно су окончане, саопштио је данас Кијев.

Русија данас проглашава ново затишје због евакуација

Русија је за данас од 10 часова по московском времену најавила затишје и спремна је да обезбеди хуманитарне коридоре из појединих украјинских градова, укључујући Кијев, саопштио је Међуресорни координациони штаб Русије за хуманитарно реаговање у Украјини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here