Суд у Аустралији укинуо одлуку да се Ђоковићу одузме виза

Аустралијска влада мора Ђоковићу да плати трошкове

599
Foto: Tanjug

Суд у Аустралији усвојио је жалбу најбољег тенисера света Новака Ђоковића на одлуку да му се укине виза за улазак у земљу. Судија Ентони Кели прочитао је одлуку којом укида одлуку да се Ђоковићу укине виза и налаже влади да плати трошкове, јавља Гардијан.


Према одлуци Ђоковић треба да буде ослобођен из притвора у року од 30 минута и да му се врате пасош и личне ствари. Са овом одлуком се сложила Влада Аустралије, која је признала да није дала Ђоковићу довољно времена да припреми одговор након што су га обавестили о намери да укину његову визу.

Заступник Владе Аустралије Кристофер Тран казао је да ће министар задужен за имиграциону политику, Алекс Хоук, размотрити да ли ће искористити лична овлашћења да би укинуо визу тенисеру из Србије.

Судија Кели је на то рекао да би министрова одлука значила да Ђоковић не може да се врати у Аустралију наредне три године, али и да је на ту одлуку такође могуће уложити жалбу.

Ђоковић се од среде налазио у имиграционом притвору који су му одредиле власти Аустралије, где је чекао суђење поводом жалбе коју је уложио на одлуку о укидању визе.

Тенисер је 5. јануара уложио жалбу, а његови адвокати су саопштили суду да је Ђоковић прележао ковид 16. децембра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here