Украјина: Уништено складиште нафте у Дњепропетровску

Спасиоци се и даље боре са пламеном у фабрици

146
Фото: Илустрација/Canva

КИЈЕВ – Руска војска протекле ноћи извела је неколико ваздушних удара на Дњепропетровску област и погодила складиште нафте и фабрику, објавио је начелник обласне војне управе Дњепропетровска Валентин Резниченко на Телеграму.


„Ноћ је била алармантна и тешка. Непријатељ је напао наше регионе из ваздуха и погодио складиште нафте и једно од постројења. Складиште нафте са горивом је уништено. Спасиоци се и даље боре са пламеном у фабрици. Пожар је велики, гориво букти“, написао је Резниченко, преноси Укринформ наводећи да се још не зна број жртава.

У међувремену, руске снаге су се фокусирале на борбе са украјинским снагама у Доњецку и Луганску и главне напоре усмериле су на „агресивну“ операцију која има за циљ успостављање потпуне контроле у Домбасу, саопштено је из генералштаба оружаних снага Украјине, преноси „BBC“.

У извештају се наводи да је било континуираних напада и у источним деловима земље, али безуспешних, као и да руске снаге настављају нападе на Мариупољ, један од најтеже бомбардованих и оштећених градова у Украјини, који украјинске трупе бране више од 40 дана.

У извештају украјинског генералштаба се тврди да Русија наставља да користи муницију забрањену међународним правом, али „BBC“ није успео независно да провери ову оптужбу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here