Украјинци не пуштају српске камионе у Румунију код Ђакова

Камиони регистрација других држава пролазе и са руском и са украјинском робом, а српским се то не дозвољава

587
Фото: Pixabay

Око 60 возача са камионима српских регистрацијa и робом, који не могу да изађу из Украјине у Румунији је у тешкој ситуацији, рекао је за Тањуг председник Удружења за међународни транспорт Неђо Мандић.


Он је истакао да српски теретњаци напуштају Украјину ка Пољској и Мађарској, док без објашњења не могу у Румунију преко прелаза Ђаково.

– У колони је 40 возила и још око 20 на одморишту. Возаче прескачу и у подели хране и хлеба. А они немају где било шта да купе. Буквално остају без хлеба – рекао је он.

Мандић каже да украјинска страна не даје објашњење зашто камиони регистрација других држава пролазе и са руском и са украјинском робом, а српским се то не дозвољава.

– Мислили смо да је проблем што се вози руска роба, али није јер се не пуштају ни наши камиони који возе украјинску робу – рекао је он. Додаје да је о ситуацији од почетка обавештавана Привредне комора Србије и Министарство саобраћаја.

– Стално ажурирамо спискове са подацима о возачима и возилима који су у проблему на тој граници – рекао је он и додао да би возачи могли да пређу границу без возила и робе, али то не долази у обзир јер тешко да би икада онда поново пронашли и возила и робу.

– Очекујемо да се проблем на нивоу држава, Србије и Украјине, што пре реши, ситуација је тешко издржива – рекао је Мандић и навео да камиони из других држава пролазе, без разлике да ли возе украјинску или руску робу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here