Украјинске снаге гранатирале Доњецк и Јасиновату, САД обећале нову помоћ за Украјину

Тридесет други дан рата у Украјини

147
Фото: Pixabay

Тридесет други дан рата у Украјини. Градоначелник Лавова рекао је да су у суботу (27.03.) изведени ракетни напади на тај град. 


Борбе се воде и у Донбасу, Харкову, пријављени су и артиљеријски напади у региону Кијева. Више од четири хиљаде људи успело је јуче да напусти Маријупољ, у којем је тешка хуманитарна ситуација.

Денисенко: Руске снаге уништавају украјинска складишта горива и хране

Русија је почела да уништава украјинска складишта горива и хране, изјавио је саветник украјинског Министарства унутрашсњих послова Вадим Денисенко. У изјави за локалну телевизију, Денисенко је казао да Русија доводи снаге на украјинску границу по принципу ротације и да би могла да покуша даље напредовање кроз Украјину.

Украјина и Русија договориле два коридора за евакуацију

Украјина и Русија договориле су за данас два коридора за евакуацију, укључујући и из Маријупоља, рекла је потпредседница владе Ирина Верешчук, која је раније рекла да руске снаге не пуштају аутобусе кроз своје контролне пунктове око јужног лучког града.

Дуда: Не разумем Орбанов став о Украјини

Пољски председник Анжеј Дуда рекао је да ће политика Мађарске према Русији „скупо коштати“ Будимпешту. Дуда је истакао да не разуме позицију премијера Виктора Орбана поводом тренутне ситуацији у Украјини. Пољски лидер сматра да се Орбан „нашао у тешком положају“ због енергетске зависности Будимпеште од Москве.

Дуда је закључио да су се с тим суочиле и друге европске земље, али их то није спречило да пребаце оружје у Kијев.

Украјинске снаге гранатирале Доњецк и Јасиновату

Украјинске трупе испалиле су пет пројектила на Јасиновату и девет на Доњецк, саопштиле су власти у тим градовима.

Блинкен: САД ће обезбедити још 100 милиона долара помоћи Украјини

„Амерички Стејт департмент саопштио је да ће Украјини обезбедити 100 милиона долара помоћи „како би обезбедила суштинску безбедност граница, одржала функције спровођења закона и заштитила критичну државну инфраструктуру“, објавио је на свом твитер налогу државни секретар САД Ентони Блинкен.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here