Ванредно обраћање Путина: „Ово је крај ере западне доминације“

Руски председник је предвидео несташицу хране широм света

938
Фото: Pixabay

Руска војска уништила је планове украјинских власти које су намеравале да крену у рат, рекао је јуче руски председник Владимир Путин наводећи да је властима у Кијеву различитим каналима упућен предлог да повуку војску из Донбаса, али да они то нису хтели.


Он је додао да су „западни покровитељи Украјине подстицали Кијев на крвопролиће, испоручујући оружје и шаљући плаћенике“.

На саветовању о мерама подршке регионима он је говорио о разлозима за покретање специјалне операције у Украјини и нагласио да је Кијев саботирао решавање кризе мирним путем.

– Операција иде по плану. Тактика Министарства одбране показала се као потпуно оправдана. Чини се све како би се избегле жртве међу цивилима – рекао је Путин.

Руски председник је рекао да појава руских снага на прилазима Кијеву нема никакве везе са намером да се окупира Украјина, преноси Тањуг.

„Крај ере доминације Запада“

Руски председник изјавио је да Запад „неће успети“ у, како је рекао, покушају да оствари глобалну доминацију и распарча Русију.

– Ако Запад мисли да ће се Русија повући, он не разуме Русију – рекао је он током 21. дана бруталног и крвавог рата Русије против Украјине, преноси „Гардијан“.

Према Путиновим речима, од сада ће Запад губити своју „глобалну доминацију“ и политички и економски.

– Мит о западној држави благостања, о такозваној златној милијарди, се руши. Штавише, цела планета мора да плати цену за амбиције Запада и његове покушаје да по сваку цену задржи своју нестајућу доминацију – тврди Путин.

Путин је указао и да је, како каже, пронацистички режим у Украјини у блиској будућности могао да добије нуклеарно оружје на чијој мети би била Русија.

– Желим да кажем крајње отворено: иза лицемерних разговора и актуелних поступака такозваног колективног Запада стоје непријатељски геополитички циљеви. Њима једноставно не треба снажна и суверена Русија. Они нам неће опростити наш независан курс ни то што штитимо наше националне интересе – рекао је Путин.

Путин је такође тврдио да је држање Русије под контролом дугорочна политика Запада и да су његове економске санкције Русији „кратковиде“, пренео је Ројтерс. Он је такође рекао да је сукоб био само изговор за Запад да уведе санкције.

– Запад се чак и не труди да сакрије чињеницу да је његов циљ да оштети целу руску економију, сваког Руса – ​​рекао је он.

Руски председник је предвидео несташицу хране широм света јер су западне санкције Русији негативно утицале на целокупну глобалну економију.

„Претња по Русију“

Путин је током свог говора рекао да жеља Украјине да направи нуклеарно оружје представља озбиљну претњу по Русију.

– Од власти у Кијеву стигле су изјаве о њиховој намери да направе нуклеарно оружје и средства за њихову испоруку. То је била реална претња – рекао је Путин на јучерашњем састанку о економији.

Он је додао да би у догледној будућности, уз страну техничку помоћ, режим у Кијеву могао да дође у посед оружја за масовно уништење и да би мета била Русија.

– Мрежа од неколико десетина лабораторија радила је у Украјини уз усмеравање и финансијску подршку од Пентагона. Провођени су војни биолошки програми, укључујући експерименте са узорцима вируса корона, антракса, колере, афричке свињске куге и осталих смртоносних болести – рекао је Путин.

Он је додао да украјинска страна сада покушава да избрише трагове тих тајних програма, али да постоји основа за уверење да се у непосредној близини Русије, у Украјини, стварају компоненте биолошког оружја, преноси Срна.

Путин је рекао да су „Украјина и њени патрони из САД и НАТО савеза“ на театралан и циничан начин одбацили упозорења која је Русија понављала у вези са тиме да такав развој догађаја представља директну претњу безбедности Русије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here