U zgradi MZ „Bratstvo“ biće dečji vrtić

2460

BAČKA PALANKA: „Bratstvo“ je teritorijalno najveća gradska mesna zajednica u Bačkoj Palanci, ali i celoj opštiini, a sa oko 12.000 stanovnika (u celom gradi živi oko 25.000 ljudi) mnogoljudnija je i od nekih opština u Srbiji.


Ova, jedna od četiri gradske i jedna od 17 mesnih zajednica u opštini sa preko 55.000 stanovnika, obuhvata deo varoši koji se naziva Nova Palanka i Stambeno naselje „Sinaj“. Ovaj deo grada ima i u Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ sa oko hiljadu đaka, pa Vrtić „Bambi“ u kome boravi preko 100 mališana, a radi u sastavu ovdašnje Predškolske ustanove „Mladost“, Zdravstvenu ambulantu i poštu kod nekadašnje fabrike „Merkur“, izgrađena je i nov hram Srpske pravoslavne crkve posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice, tu je i Gerentološki centar sa oko 100 stanara…

„Uputili smo inicijativu predsedniku opštine da se deo zgrade MZ preuredi u dečji vrtić“, kaže Vojislav Zubac, predsednik Saveta MZ „Bratstvo“.

„Da bi počeli sa realizacijom ove ideje potrebno je da ona uđe u Plan detaljne regulacije Bačke Palanke koji bi trebao, nadamo se, u dogledno vreme da bude usvojen. Bez njega ne vredi da počinjemo, jer ne možemo da dobijemo potrebnu dokumentaciju, a što je najbitnije ni upotrebnu dozvolu. Po usvajanju Plana stvoriće se uslovi za etažiranje ovog objekta, a kada renoviranje bude završeno ovde će moći da boravi 40-50 mališana“.

Dogovor sa JKP „Komunalprojekt“

„Planiramo da u dogovoru sa opštinskim Javnim komunalnim predzućem „Komunalprojekt“ izvršimo zameni otvorenih kontejnera sa zatvorenim“, nagoveštava predsednik Saveta MZ. „Planirano je i postavljanje novih kontejnera za PET ambalažu i novih kanti za odlaganje otpada. Predviđeno je i postavljanje novih oglasnih tabli tamo gde nedostaju, a biće izvršena zamena starih , dotrajalih tabli s novima. Kao redovan posao sledi i pročišćavanje, produbljivanje zemljanih kanala“.

Prema rečima Zupca, na teritoriji MZ postojaće dva vrtića, a to je potreba i pored toga što je lokalna samouprava u poslednje dve godine puno uradila na rekonstrukciji objekata namenjenih predškolskom uzrastu u Bačkoj Palanci i selima. Vrtić „Bambi“, a poznat i kao Belo zabavište, posle nekoliko godina čekanja, pre dve godine primio je ponovo mališane, a nov vrtić je potreban, jer još uvek ima dece koja čekaju na mesto.

Ovde kažu da je Savet napravio listu prioritetnih poslova, a da građani i dalje svakoga dana mogu svoje inicijative i predloga dostaviti Slobodanki Ramić, sekretaru MZ i to u vremenu od 7-15 sati.

„Puno toga smo predvideli, jer je MZ velika, a dosta posla treba da se uradi“, pojašnjava Zubac“. Moramo održavati atarske puteve, kao i četiri dečja igrališta. Moramo rešiti problem javne rasvete tamo gde je potrebno, ali i postaviti LED rasvetu u delu Banatske ulice između zgrada i garaža, pa postaviti ležeće policajce u ulicama: Dunavska obala, Trg oslobođenja kod Zdravstvene ambulante i kod prodavnice „Bosanka“. Moramo rešiti i problem atmosferske kanalizacije u ulicama Krajiških brigada i Njegoševoj, ali i asfaltirati puteve u ovim ulicama. Ove godine nastojaćemo da uradimo projektno – tehničku dokumentaciju kako bi planirane poslove uradili iduće godine“.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here