Инциденти у Новом Саду пред седницу локалног парламента о ГУП-у

Демоинстранти се сукобили с обезбеђењем

684
Преузето са: Euronews, Фото: Nataša Krstin

Грађани који се противе предлогу Генералног урбанистичког плана Новог Сада протестутују испред Скупштине Војводине где је почела седница локалног парламента. Пред седницу је испред зграде постављена ограда, а присутне су и полицијске снаге.


Дошло је до кошкања и гурања између грађана који протестују и обезбеђења, а бачена је и димна бомба. Како јавља репортерка Euronews Srbija, грађани су покушавали да пробију ограду, а полиција и обезбеђење су их спречавали.

Најмање два демонстранта су приведена са лисицама, а неколико људи је задобило блаже повреде.

Последњу реч о Генералном урбанистичком плану Новог Сада имаће Скупштина града као последња инстанца за усвајање овог документа.

Уочи седнице новинарима се обратио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је поновио став да је ГУП важан документ који мора да буде усвојен.

С друге стране чуле су се другачије поруке. Акивисти су тражили да се обрате одборницима, али им то није омогућено. Они сматрају да ГУП није добар за развој града и да више погодује инвеститорима на чију страну стаје власт.

Вучевић је одговорио да је план добар и да неће подлећи, како каже „хистерији“. „Неко данас протестује, неко напада полицију, неко баца димне бомбе, неко маше транспарентима, а неко ће да одлучује у Скупштини града јер је изабран да то ради“, рекао је он.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here