Покрајинске стипендије за спортисте и тренере из Бачке Паланке

Стипендије за најталентованије спортисте и усавршавање тренера

773
Фото: Покрајинска влада

Најталентованијим спортистима у Војводини, узраста од 14 до 20 година, и спортским стручњацима, у уторак (24.05.), у Покрајинској влади уручени су уговори о стипендирању, за шта је обезбеђено укупно 24 милиона динара.


Уговоре је уручио покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је истакао да су ове године 33 гранска савеза конкурисала за стипендирање укупно 180 младих спортиста. Из Бачке Паланке, стипендије су добила четири тренера и троје спортиста.

Перспективни и талентовани спортисти у 2022. години, добитници стипендија су Александар Бошков (Карате клуб „Тиквара“), Страхиња Драгосављевић (ККК „Tarkett„) и Александар Мишков (Клуб борилачких спортова „Динамик“).

Из Бачке Паланке изабрана су и три перспективна тренера која ће бити стипендирана од стране АП Војводине, а то су Куневски Иван – тренер КК Тиквара, Болтић Симо – тренер ККК „Tarkett“, Дрндарски Урош – Клуб борилачких спортова „Динамик“ и Шешум Перо – тренер РК Лавови БП.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину одобрио је стипендије за 95 најталентованијих спортиста, од којих је шест у Развојном програму Олимпијског комитета. Спортски савези су кандидовали и 31 тренера, од којих ће Секретаријат  финансирати усавршавање 24 спортска стручњака. Ово је највећи број стипендираних младих спортиста од 2012. године – истакао је Баста. Он је додао да је ове године издвојено и највише новца до сада за овај пројекат – 18 милиона динара за стипендије младих спортиста и шест милиона динара за усавршавање тренера у нашој покрајини.

Секретар Баста је изнео податак да је укупан годишњи нето износ стипендија за спортисте у Развојном програму ОКС преко 332.000 динара, а за остале стипендисте близу 160.000 динара.

– Покрајинска влада на овај начин показује да препознаје ваш потенцијал. Трудићемо се да у наредном периоду издвојимо још више новца за талентоване спортисте и тренере, јер сте својим залагањем заслужили подршку. Сигуран сам да ћете наставити да ′остављате срце на терену′, постижете нове успехе и да ћете у једном тренутку достојно заменити наше врхунске спортисте на олимпијским играма, европским и светским првенствима – рекао је Баста, уз посебне честитке родитељима стипендиста на истрајности у оквиру овог значајног задатка.

Програм „Спортски таленти Војводине“, како је Баста подсетио, има посебан значај јер има циљ да идентификује младе спортске таленте, прати њихове резултате, тестира их у Пoкрајинском заводу за спорт и медицину спорта и правовремено улаже у њихов развој и напредак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here