Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa – pomoć malim i mikro preduzećima

352
Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Zahvaljujući povećanju budžeta Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za više od 60 odsto, od juče su raspisani konkursi za direktnu pomoć privredi, malim i mikro preduzećima, kao i zaposlenima u turizmu. 


Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao je četiri konkursa, čiji je cilj pomoć razvoju turističkih potencijala i privrede. Za konkurse je opredeljeno oko 270 miliona dinara od čega je polovina sredstava namenjena privrednicima, a druga polovina zaposlenima u turizmu.

„Mi kroz ove konkurse hoćemo da pomognemo malim posebno porodičnim domaćinstvima koja se bave turizmom, malim turističkim kapacitetima. Svugde i u teoriji i praksi i u razvijenom svetu dakle osnove ekonomije čine mala i velika preduzeća pogotovo porodične firme, a upravo ovim konkursom želimo njima da pomognemo”, rekao je dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Za pomoć privredi biće usmereno oko 160 miliona dinara bespovratnih sredstava kojima će se subvencionisati nabavka repromaterijala i kupovina mašina i opreme.

„Hoćemo da svaki dinar koji ulažemo kroz naše konkurse doprinese očuvanju pre svega radnih mesta a nadamo se i povećanju broja zaposlenih s obzirom da imamo kupovinu novih mašina ali i nove opreme”, izjavio je dr Nenad Ivanišević.

Konkursi su prvi put raspisani na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini. Prijave traju do 16-og marta, a svi zainteresovani to mogu učiniti pozivom na broj 0800 021 027, svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova.


Pogledaj: Počela akcija pošumljavanja na području Vojvodine

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here