Poribljavanje u Vojvodini – planirano puštanje oko 14 tona mlađi šarana

514
Foto: vodevojvodine.com

Ova akcija trajaće još narednih nekoliko dana na 20 lokacija i biće pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.


U okviru redovne godišnje akcije poribljavanja koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ u reku Dunav, kod Sremskih Karlovaca, pušteno je oko 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana.

V.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara ove institucije, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinim riblje mlađi.

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog riblova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja Vode Vojvodine, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.


Pogledaj: Produktna berza: Cena kukuruza na devetogodišnjem maksimumu


Kako se napominje, ova akcija trajaće još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti našeg preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

„Ovakve akcije doprinose poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode“, navodi se na zvaničnom sajtu.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here