Preporuke za boravak na kupalištima: Razmak među ležaljkama, 15 ljudi na 100 kvadrata

667

I kad idete na kupanje i dalje važe mere zaštite i prevencije zbog zaraze virusom korona.

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, maksimalan broj osoba koje mogu da borave na kupalištima na otvorenom određuje se prema ukupnoj površini prostora, uzimajući u obzir poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra.
Opšta preporuka je 15 osoba na 100 kvadrata slobodnog prostora. 
U neposrednoj blizini od metar i po do dva metra mogu boraviti zajedno samo osobe iz istog domaćinstva ili grupe posetilaca koji su zajedno došli na kupanje/odmor/rekreaciju.
Preporuka je da grupe posetilaca koje borave zajedno na otvorenom prostoru javnog kupališta poštuju pravilo fizičke udaljenosti.
[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]
Svi zaposleni i posetioci ne bi trebalo da imaju simptome koji ukazuju na koronavirus.
Iako je boravak u vodi, i dalje je potrebno dezinfikovati ruke vodom i sapunom najmanje 20 sekundi. Preporučuje se postavljanje dozatora sa dezinfekcionim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70% ili drugog sredstva sa potvrđenim delovanjem protiv bakterija, gljivica i virusa).
Kao i do sada, preporučuje se da se svi istuširaju nakon kupanja u reci ili jezeru, da vode računa o higijeni u toaletima, kao i pri jelu i konzumiranju pića.
Preporučuje se odvajanje ležaljki ili prostora namenjenog posetiocima tako da se osigura fizička udaljenost od dva metra u svim pravcima. Ukoliko se na kupalištu iznajmljuju kabine, između korisnika koji ih zakupljuju i borave u njihovoj blizini mora se obezbediti poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra. Zajedno mogu boraviti samo korisnici jedne kabine.
Više informacija možete pronaći na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here