Прикупља се помоћ за породицу из Бегеча, жртвама тешког породичног насиља

Фондација "Тате Новосађани" помаже породици са тешком животном причом

638
Фото: Printscreen/tatenovosadjani.rs

Фондација Тате Новосађани моли све добре људе да се прикључе до сада највећој акцији помоћи јако угроженој породици.


Ради се о тешкој породичној причи и дивним људима који нису тражили помоћ, све док се комшије нису обратиле њиховој Фондацији и колегиницама Новосађанкама.

Решили су да се укључе и помогну им на више поља. У питању су жртве породичног насиља. Мајка, коју је злостављао супруг, ћерка коју је злостављао партнер и са којим има бебу од само две недеље и малолетни син који све то прати и проживљава, а не може да им помогне.

Насилници су удаљени од њих, потребна им је помоћ психолога јер су у прошлости прилично намучени. Ова, сада четворочлана породица је смештена у својој оронулој кући у Бегечу.

Како је Фондација објавила на свом сајту – потребно је да заједно са другим удружењима, месном заједницом, центром за социјални рад и локалним фирмама учине да живот започну мирно у својој малој кућици која ће бити сређена.

Тренутно стање је такво да мањи ветар скида делове крова.

Група Новосађанке је сакупила око 140.000 динара, од чега су уградиле ПВЦ прозоре и средиле собу за бебу. Ту су за свакодневну помоћ и младој мами око бебе.

Екипа Фондације је била на локацији, покосили су траву у дворишту и ускоро очекују детаљну спецификацију материјала како би што пре кренули са радом.

Потребна им је Ваша помоћ у виду новчаних, донација материјала, физичке помоћи када радови крену. Процена је да ће бити потребно минимум 500.000 динара.

Породица је тренутно смештена у селу а кућа је спремна за реновирање.

Циљ је да им се помогне око куће и да након тога стану на ноге како би могли самостално и мирно да наставе са својим животима.

Рачун Фондације Тате Новосађани 340-11024555-64 са сврхом уплате Бегеч је отворен, Paypal и Benevity платформа такође. Наводе да ће правити и објављивати редовне пресеке, уплате се као и до сада могу пратити на сајту, преко странице донације.

Нама остаје да им пожелимо пуно среће, да и ову акцију заврше успешно и што пре спасе још једну породицу – посебно имајући у виду да је нови члан породице и двонедељна беба.

Фондација Вам се унапред захваљује на ангажовању.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here