Vozač kamiona jurio biciklističkom stazom na nasipu kod Begeča

3993
Foto: Printscreen, Fejsbuk Dragana Arsić

Neretko biciklističku stazu između Futoga i Čelareva koriste vozači automobila da bi bez saobraćajne gužve došli do svog odredišta.


A u utorak popodne tom stazom uputio se i vozač kamiona koji je bio natovaren zemljom. Video na kojem se ovo vidi objavila je Novosađanka i aktivistkinja Dragana Arsić.

Bahatost vozača kamiona privatne kompanije išla je do te mere da isti nije usporio videvši bicikliste (Draganu i njenog muža), na biciklističkoj stazi, već je u punoj brzini išao ka njima i u poslednjem trenutku samo skrenuo na travu, da bi se potom vratio vožnji na stazi.

Dragana Arsić kaže za 021.rs da je, nakon ovog izuzetno opasnog iskustva, slučaj sa dokazima prijavila saobraćajnoj policiji.

 

– Redovno vozimo do Čelareva tom stazom i stalno srećemo automobile, traktore, a u poslednje vreme nažalost i kamione. Sreli smo ovaj kamion dva puta – u odlasku i u povratku, kad je odnosio zemlju i kad se vraćao, a bukvalno smo se jedva zadržali na stazi da ne bismo pali na travu, koliko je brzo vozio. Kad smo ga sreli u povratku, na velikoj udaljenosti smo počeli da mu mašemo kako bi čovek stao, da bismo popričali sa njim i objasnili mu da ne može tuda da se kreće, ali je on tako bahato projurio, apsolutno nije ni usporavao i u poslednjem momentu je samo skrenuo na travu – školski primer nasilničke vožnje – priča Dragana.

Reč je o vozaču firme iz Bačke Palanke.

Kako kaže Arsićeva, njen suprug, koji vodi biciklistički klub, često sa grupom dece vozi na ovom potezu i naleće na razna iskustva sa vozačima motornih vozila.

– Zašto od starta tu nije postavljena signalizacija, spuštena rampa i problem rešen? Tim pre što je ovo Eurovelo 6 ruta, evropska cikloturistička ruta i mnogi biciklisti tuda voze i zaista su zaprepašćeni i zgranuti kad vide kako to kod nas uopšte nije obezbeđeno za namenu za koju je pravljeno. Kao ekolog, takođe skrećem pažnju da je ovo nasip i da, kao takav, nije nikako predviđen za motorna vozila – putnička ne, a kamoli za traktore i kamione. To je direktno ugrožavanje strukture nasipa, krši se zakon o vodama i sve što reguliše funkciju odbrambenog nasipa – naglašava ona.

Postavljanje signalizacije je prošle godine inicirala saobraćajna policija, kad se isti problem pojavio i odgovorni građani prijavili.


Pogledaj: Slika dana: Prepreke na putu Begeč – Čelarevo

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here