Vučević: Fruškogorski koridor će promeniti južnu Bačku i Srem

Počeli radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora

590
Foto: RTV (Jaroslav Pap)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je jutros početku radova na Fruškogorskom koridoru.


„U društvu predsednika Aleksandra Vučića, dan uoči Vaskrsa počeo mi je na mestu ulaza u budući najduži tunel u Srbiji, gde sam jutros prisustvovao svečanom obeležavanju početka radova na Fruškogorskom koridoru, infrastrukturnom projektu od velikog značaja, koji će potpuno promeniti južnu Bačku, Srem, ali i Mačvu, Jadar i Podrinje. Novi Sad i Srbija idu napred, a ja sam ponosan što sam u timu ljudi koji neumorno rade da ekonomski podignu državu i njene nekad „zaboravljene“ gradove na viši nivo“, naveo je Vučević.

Kao ilustraciju naveo je da je ukupna dužina auto-puta će biti 47,7 kilometara; da će Novi Sad dobiti novi most na Dunavu dužine 1,8 kilometara, koji će spojiti Petrovaradin i Kovilj; kao i da će kroz Frušku Goru biti probijen tunel od 3,5 kilometara.

„Saobraćajnica bi pored povezivanja Novog Sada, Iriga i Rume, do 2024. trebalo da dobije nastavak u vidu brze saobraćajnice Šabac – Loznica. Naš divni Novi Sad postao je grad sa najbrže rastućim investicijama, ali i infrastrukturnim projektima. Ovakvi, istorijski bitni projekti menjaju naše živote i živote naših potomaka – južna Bačka i Srem neće više biti isti“, rekao je Vučević.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Pogledaj: Raspisan Konkurs za uređeniju opštinu Bačka Palanka

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here