Za 12 porodica iz opštine Bačka Palanka sredstva za bolje uslove stanovanja

Ukupno 250 miliona dinara Pokrajinska vlada dodelila je za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece u Vojvodini

1884
Izvor: Pokrajinska vlada

NOVI SAD: Bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja dobilo je danas 237 porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara 2020. godine.


Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

Ukupno 12 porodica sa teritorije opštine Bačka Palanka dobilo je ova sredstva – 5 porodica za kupovinu kuće i 7 porodica je dobilo sredstva za adaptaciju ili dogradnju. Dodeljena su sredstva za kupovinu 3 kuće u Bačkoj Palanci, po jedna u Pivnicama i Novoj Gajdobri. Šest porodica iz Bačke Palanke dobilo je sredstva za adaptaciju ili dogradnju, i jedna iz Gajdobre.

„Želimo da obezbedimo budućnost za našu decu, bolje i kvalitetnije uslove života. Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

„Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349“, rekao je predsednik Mirović.

Uručivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here