Баба Марта враћа зиму у Бачку Паланку

1236
Фото: БАП ВЕСТИ

Према прогнози за наредних седам дана, до недеље, 13. марта, биће хладно време за прву половину марта и у Бачкој Паланци.


У Бачкој Паланци од јутрос провејава снег, а судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, не може се рећи да су сви били одушевљени.

Према прогнози данас је најављено облачно и хладно време, са мешовитим падавинама (кишом и снегом).

Ветар умерен, источни, после подне у слабљењу. Температура без већег колебања – од 1 до 3 степена.
Према прогнози за наредних седам дана, до недеље, 13. марта, биће хладно време за прву половину марта. Очекивани су јутарњи мразеви, а дневна температура у већини места од 2 до 4 степена Целзијуса.

Следеће седмице очекује се веома хладно за ово доба године. Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића  за БЛИЦ, од понедељка до четвртка биће умерено до претежно облачно са кишом, суснежицом и снегом, а понегде се очекују и падавине пљусковитог карактера.

Према Ђурићевим речима „након веома благог фебруара, који није имао праве зимске каракетристике, од данас нас очекује Баба Марта, која ће нас подсетити на то да је календарски и даље зима, па се наредних дана снег очекује у већем делу Србије, а температуре ће наредних 7 дана бити за 5 до 10 степени ниже од просека за ово доба године“.

-Према тренутним прогнозама отопљење се очекује средином марта. Тада би уследио осетнији пораст температура, при чему би се оне вратиле на нормалне вредности, а у другој половини друге декаде марта биле би око 18°Ц, уз претежно сунчано време и време налик пролећном. Ипак, јутра ће остати хладна, понегде и са мразом – закључио је метеоролог.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here