Црвено упозорење РХМЗ за данас и сутра, температура и до 40 степени

Тропски дани

320
Фото: Instagram

Сув и топао Афрички ваздух доноси Србији право тропско време. Температура ће данас и сутра локално достизати 40 степени.


Због високе температуре Републички хидрометеоролошки завод је за данас и сутра издао црвено упозорење, што значи да је појава веома опасна како за људе, тако и за животиње, а постоји опасност и од шумских пожара.

„Слаб ветар променљивог правца и потпуно ведро небо доносе нам осећај врелине. Пораст температуре забележен је и у јутарњим сатима, када је у већини места измерено око 20 степена. Током дана се у Војводини и источној Србији очекује и до 38, док у јужним пределима остаје око 36 степени“, каже метеоролог Euronews Србија Љубица Гојковић.

Субота ће бити најтоплији дан ове недеље, локално се очекује и до 40 степени, што значи да ће ваздух бити врео и веома сув. За недељу ујутро прогнозира се појачање северозападног ветра који нам доноси наоблачење, локалне пљускове и блажи пад температуре.

Максимална дневна у недељу кретаће се око 35 степени, али ће због више облака и падавина, време бити загушљиво и спарно. У целој Србији ће у недељу бити нестабилно са условима за краткотрајне локалне пљускове, понегде праћене и грмљавином. Већ у понедељак долази до разведравања, а од уторка поново следи пораст температуре.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here