Данас почела јесен

Погледајте какво нас време очекује првог дана јесени

235
Фото: Марко Пудић

БЕОГРАД – Према информацијама Астрономског друштва „Руђер Бошковић“ јесен је почела јутрос у 03.03 сати у тренутку када је Сунце било у равни Земљиног екватора, односно, како кажу астрономи, кад прелази са северне на јужну небеску популопту. У тренутку кад нама почиње јесен за становнике јужне Земљине полулопте почиње пролеће.


На дан почетка јесени Сунце у Београду излази у 06 часова и 26 минута, а залази у 18 часова и 34 минута, што значи да обданица траје 12 часова и 08 минута, а ноћ 11 часова и 52 минута.

На дан јесење равнодневице обданица и ноћ нису једнаке дужине, јер Земља поседује атмосферу, која привидно уздиже Сунце изнад хоризонта, иако се оно геометријски гледано налази испод њега.

Обданица и ноћ ће бити исте дужине 26. септембра.

Данас минимална температура 1°Ц, максимална 20°Ц

У Војводини у петак сунчани периоди уз дневни развој облака и претежно суво. Врло је мала шанса да понегде буде краткотрајне кише. Ветар слаб северозападни и западни. Притисак изнад нормале. Минимална температура од 4°Ц до 8°Ц, а максимална од 17°Ц до 19°Ц. Увече суво. Температура у 22 часа од 8°Ц до 11°Ц.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here