Данас сунчано и хладно време, од понедељка промене

Искористите сунчано поподне.

769
Фото: БАП ВЕСТИ

Локално велики минус, на планинама температуре и ниже од -15 степени


На подручју Србије данас се током јутра очекује слаб и умерен, локално и јак јутарњи мраз, од -11 до -3 степена, а на планинама и испод -15 степени, док ће највиша дневна температура бити од 6 до 10.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), слабљење јутарњих мразева и осетни пораст дневних температура очекује се почетком наредне седмице, пише Тањуг.

По котлинама југозападне и јужне Србије сутра ће местимично бити магле. Током дана ће бити претежно сунчано и мало топлије, али и даље хладно за овај период године. Средином дана и послеподне у источним и југоисточним пределима умерено облачно. Ветар ће бити слаб, променљив, увече у скретању на слаб и умерен југоисточни.

И у Бачкој Паланци сутра ујутру слаб, на ширем подручју града и умерен мраз. Током дана претежно сунчано и мало топлије, али и даље хладно за овај период године. Ветар ће бити слаб променљив, увече у скретању на слаб и умерен југоисточни. Најнижа температура биће од -7 до -3, највиша дневна око 9 степени.

У понедељак и уторак биће претежно сунчано и осетно топлије.

Наоблачење, местимично са кишом које ће у уторак увече и током ноћи захватити северне, у среду пре подне прошириће се на централне, а после подне и на јужне пределе уз истовремени престанак падавина у Војводини.

У северним и источним пределима дуваће умерен и јак северозападни ветар. Затим променљиво и свежије, местимично са кишом, на планинама са снегом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here