Детаљна прогноза за април

Сви се питају какав ће нам бити април

673
Фото: БАП ВЕСТИ

Пролеће је тек почело, трајаће до 21. јуна, а сви се питају какав ће нам бити април. О томе је говорио проф. др Југослав Николић, директор РХМЗ.


Према његовим речима, до недеље 03. априла биће умерено и потпуно облачно, местимично са кишом и пљусковима, уз мањи пад температуре. Како даље каже, почетак следеће седмице, од 04. априла биће променљиво облачно и суво.

Ни изгледи времена за период од 06.04. до 30.04. нису сјајна вест. Сунца у мери у којој га имамо ових дана неће бити толико, рекао је он за Курир.

„У периоду од 06. априла до краја месеца се очекује променљиво облачно време уз пролазна наоблачења и чешћу појаву кише или локалних пљускова. Нешто интензивније падавине се прогнозирају око 7, 11, 18. и 23. априла“, рекао је и додао:

„У периоду од 06.04. до 30.04. јутарња температура ваздуха биће у интервалу од 4 до 11 степени; по појединим котлинама и на висоравнима Југозападне Србије и до -1 степен, а највиша дневна, уз повремена колебања, од 16 до 20 степени; а крајем друге и почетком треће декаде априла до 22 степена, а крајем месеца и до 25 степени“, рекао је Николић и додао да се у овом интервалу очекује укупна количина падавина од 35 мм до 55 мм, у брдовито-планинским пределима Западне и Југозападне Србије локално и до 80 мм.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here