Dugoročna prognoza: Kakva nas zima očekuje?

Prognoza za narednih šest meseci

1099
Фото: @_rodaumagli_ (instagram)

Prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda tokom sledećih pet meseci vreme će uglavnom biti toplije i suvlje u odnosu na višegodišnji prosek za taj period.


Tako će septembar biti prosečno topao i malo suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha kretaće se u granicama višegodišnjeg proseka. Mesečna količina padavina biće malo manja od tog proseka.

Oktobar će biti malo topliji i malo suvlji nego prethodnih godina. Srednja minimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, odnosno malo iznad proseka.

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka, tačnije niža za oko 8 mm u odnosu na prosek.

Novembar će biti topliji i s manje padavina nego inače. Srednja minimalna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg proseka.

 

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka.

Prema ovoj prognozi decembar će biti blaži i s manje padavina, srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a količina padavina ispod ili u granicama proseka.

I januar će biti blaži i s manje padavina od uobičajenog. Srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a mesečna količina padavina ispod ili u granicama proseka.

Prognozira se i nešto blaži i suvlji februar sa srednjom minimalnom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka i s padavinama koje će biti u granicama višegodišnjeg proseka.


Pogledaj: Ukradena spomen-ploča Bati Živojinoviću

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here