Kada nam stiže pravo proleće?

Meteorolog otkrio koliko će još trajati hladni talas

1055
Foto: Marko Milivojević

Đorđe Đurić je upozorio da vreme veoma utiče na bezbednost u saobraćaju, te da treba prilagoditi vožnju vremenskim uslovima.


Meteorolog Đorđe Đurić istakao je da je došlo do prodora hladnog fronta što je uobičajeno za april, a ovaj mesec često zna, kako kaže, i da nam ispolji prave letnje karakteristike. On je podsetio da je i ranije bilo u aprilu više od 30 stepeni, ali i snežnih dana.

„Bilo je ranije u aprilu i preko 30 stepeni, a isto tako umeo je i da nas zaveje sneg što je bio slučaj prethodne sedmice kada je palo oko 10 centimetara snega, što je najveća količina snega otkad se vrše merenja“, rekao je Đurić.

On je podsetio da je poslednji sneg u Beogradu pao daleke 1996. godine u aprilu mesecu. Kako je srpski meteorolog istakao pravo jesenje vreme očekuje nas još narednih sedam dana.

„Dobra vest je da ćemo sutra i u petek malo gledati sunca, a ponegde može biti slabog mraza što može doneti dodatnu štetu poljoprivrednicima. Za vikend novo jače naoblačenje, ovog puta nam dolazi sa juga Evrope, što nam donosi kišu i blagi porast temperature“, rekao je Đurić.

Srpski meteorolog naovdi da pravo proleće možemo očekivati tek tamo negde nakon 22. ili 23. aprila. On je upozorio da vreme veoma utiče na bezbednost u saobraćaju, te da treba prilagoditi vožnju vremenskim uslovima.


Pogledaj: „Torlak“ počeo sa proizvodnjom ruske vakcine

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here