Какво нас време очекује током викенда?

Прогноза за наредне дане

324
Foto: Marko Pudić

Облаке и кишу данас ће заменити мирно и сунчано време, са највишом дневном температуром до десет степени, а због сунца и слабог ветра чиниће се да је ипак мало топлије од измерених вредности.


„Ведро небо које смо имали током ноћи и овог јутра узроковало је да температура буде око нуле. То је омогућило образовање мраза у већем делу наше земље. Иако је дошло до стабилизације времена, изнад Србије се и даље задржава хладна ваздушна маса“, каже метеоролог „Euronews Srbije“ Љубица Гојковић.

У петак се наставља суво и сунчано време, али ће небо повремено прекривати висока и средња облачност. Имаћемо и благи пораст температуре, те ће током дана понегде бити и до 14 степени.

Стабилно и мирно време, међутим неће потрајати, јер већ у ноћи између петка и суботе северне и западне пределе захватају облаци, који ће до јутра прекривати небо изнад целе Србије. Дакле, у суботу се очекује тмурно и облачно време, са умереним и повремено појачаним северним ветром и температуром до 8 степени.

„Током дана ће слабе падавине бити забележене само понегде, док ће у суботу увече јужне пределе Србије захватити падавинска зона циклона са Медитерана, који ће овим пределима донети и већу количину падавине“, каже Гојковић.

У недељу долази до проширења падавинске зоне и на север Србије, те ће киша, суснежица и снег падати током целог дана. Због дуготрајних падавина очекује се и повећање висине снежног покривача у брдско – планинским пределима.

„Према тренутним прогностичким моделима, тмурно, кишовито и хладно време задржава се све до средине наредне недеље за када се прогнозира делимично разведравање, али не и отопљење“, закључује Гојковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here