Pred nama topla i blaga zima

Kakva nas zima očekuje?

138

Klimatolog Vladimir Đurđević izjavio je danas da trenutno prognoze pokazuju da su veće šanse da će zima biti topla i blaga i relativno suva.


On je za RTS rekao da će u toku zime padavina u proseku biti manje nego inače, tako da je moguće da povremeno imamo veću količinu padavina i hladan period sa možda više snega.

„Ako gledamo celu zimu, u proseku, ne bi trebalo da bude strašna hladna zima sa puno snega, ljude obično zavara povremena promena vremena kada se nešto drastično promeni u odnosu na neki prosek“, istakao je Đurđević.

Govoreći o prognozi za naredne dane i Novu godinu, Đurđević je naveo da će sutra biti 12 do 15 stepeni, ali da se za vikend predviđa susnežica.

Rekao je da će posle toplijeg dela doći će do zahlađenja i tokom vikenda postoje šanse da ćemo imati susnežicu – verovatno su veće šanse da na jugu dođe do zadržavanje snežnog pokrivača, ali posle toga dolazi period otopljenja.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

„Pred samu Novu godinu verovatno nećemo imati snega kada pričamo o nižim predelima – na planinama će ga verovatno ostati“, kaže Đurđević i dodaje da će prekid u malo toplijem vremenu koji će biti za vikend biti kratak, neće se nastaviti posle toga.

On je naveo da kvalitet vazduha nije nešto sa čime možemo da se pohvalimo i da je u ponedeljak i utorak u Beogradu bio relativno dobar kvalitet vazduha jer je duvala košava pa se vazduh pročistio.

POGLEDAJ: Povratak u škole – tri moguće opcije

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here